Thursday, August 30, 2007

Burrrrrr

Huvva så kallt det är!

Vi har haft utedag idag så jag har blivit ordentligt genomblåst och genomfrusen. Ska ta mig en kopp te för att tina upp. Jag var liksom inte helt beredd på att det skulle bli så här kallt helt plötsligt, men det är dags att leta på vinterkläderna nu...

Monday, August 27, 2007

Bilstolens nya kläder.

Vi köpte för några veckor sedan en extra bilstol till lillemannen nu när Conny börjat jobba skift så blir det fler hämtningar och lämningar för honom, och vi tycker inte det är så kul att flytta stolen hela tiden. Och ibland glömmer man ju...

Men den var ju lite sliten och tråkig i tyget så jag tänkte att -"det där fixar jag ju snabbt"
joråsåatte...



Tyg inhandlat idag!



Resultatet blev ju inte så tokigt så här på bild men jag vill inte att ni synar sömmarna någe närmare... -Håll avståndet!



Hoppas Fabbe blir nöjd bara, han sover ju för länge sen så han kan inte titta och godkänna.
Jag fick sy halva ryggdelen för hand så mina fingertoppar är helt mosade. Det blev mycket snyggare, men jag tror inte att jag sprättar upp för att göra om den andra halvan, inte idag iaf...

Rekord!!!

Jag är ju som sagt biten av pussel-bacillen och idag satt jag personligt rekord!!!
tid: 3min och 50 sek!!!

Prova själv vettja!

Saturday, August 25, 2007

Grattis Lennart!!!

Vi har även hunnit med att kalasa lite grann idag!

Gott, gott!

Mmmmm....marabou....

Nu är det levererat och klart!

M-et alltså, fick ihop det till slut. Men man lär sig av sina misstag så nästa gång ska jag göra på ett annat sätt. Det är ju lite klurigt att räkna ut i vilken ordning man ska sätta ihop delarna för bästa resultat. Jag är ju lite ringrostig tycker jag för jag syr ju inte så mycket nu för tiden, men det kan man ju ändra på...



Tuesday, August 21, 2007

Man kan ju alltid prova.

Hade en rolig diskussion med Fabian när han skulle lägga sig nyss.

Han frågade: -"kan man gå på vatten?" var får de alla frågor ifrån???
-"neej." sa jag -"eller jo förresten om det är is så kan man det."
F: -"Kan man köra bil på isen om den är tillräckligt hård?"
Jag: -"ja, det kan man."
F: -"åh, då kan man åka till horisonten!!"

De är ju helt underbara när de funderar så här!

Ontskönt

Sitter och kopplar av efter ett vibbpass.
Det känns i kroppen att det var ett halvår sedan sist, men det är ju skönt när kroppen småvärker lite och man vet att det är för att man TRÄNAT.

Har hört att det ska vara "Morden i Midsomer" på TV ikväll så jag ska försöka hänga med på det och stoppa in en DVD i spelaren kl. 21.00!
Så kan vi jämföra imorron hur många som gick åt på min och eran version!!

Monday, August 20, 2007

Allena

Jaha, första kvällen i ensamhet...

Conny har börjat med två-skift så det är inte så allvarligt som det låter och än så länge har jag inga problem med det. Vi får väl se hur pigg man är på fredag efter en hel vecka själv med matlagning och läggning!

Men jag har iaf datorn för mig själv...hi, hi, hi...

Saturday, August 18, 2007

Aldrig mera M

Jag är osams med bokstaven M. Kan vi stryka den ur alfabetet?

Har ju tidigare berättat att jag håller på att sy i randigt tyg, och som ni ser på bilden blev det bokstaven N. Till en liten tjej som heter Nelly. Fine!



Bara det att hon har en lillasyster som heter Molly, som då givetvis i rättvisans namn bör få en M-kudde. Jag har sytt om M-et två gånger och har nu sprättat upp det igen!

Jag får ta nya tag imorron IGEN(!) när det är dagsljus, så kanske har har en rimlig chans att lyckas denna gång. Men jag säger bara: -Om någon önskar en bokstavskudde till sitt barn, döp då inte barnet till något som börjar på M, eller W för den delen heller.

Ivar är ju ett fint namn!
Eller Ingeborg!
Ingvar.
Ingalisa.
Ingemar.
Iréne.

Vill bara tillägga att Nelly blev jätteglad för sin kudde, hon har fått den idag när vi var där på kalas, Molly får ge sig till tåls ett tag till. Men jag LOVAR att göra den färdig!

Hungriga


Ikväll äter vi på Lustigkullagrillen

Thursday, August 16, 2007

Sätt sprätt på tillvaron!

Jag tog en liten sy-paus alldeles nyss och tänkte att om hjärnan bara får vila lite så går det nog bättre.
Men NEJ, tyget är fortfarnade randigt och jag har använt sprätten två gånger på mindre än tio minuter, så nu la jag ner det projektet för idag!

Under min paus så bloggade jag ju förra inlägget och passade även på att "lurka" runt lite på mina favvo-bloggar.
Varav en är Linda Ks blogg. Hon har blivit kopierad! en annan bloggare kopierar hennes inlägg och lägger upp dem på sin sida som sina egna! Man blir ju mörkrädd.

hmm...undrar hur många mörtar det simmar i nätet...

Urk...

Vänner, följ instruktionerna nedan tack!

Om ni någonsin hör mig säga att -"jag ska ta och sy nåt",
så fråga direkt -"är tyget randigt?"
Om svaret på den frågan blir -"ja" från min sida så säg genast ifrån på skarpen åt mig, -DET GÅR INTE ATT SY I RANDIGT TYG!!!

OK deal?!?!?

Wednesday, August 15, 2007

Jag kan länka!!

Jag har bett om lov att länka till min kompis som gör sååå fina kort så ni alla kan få se vad hon gör hela dagarna...när hon inte jobbar förstås!

Kolla här!

Hoppas detta funkar nu, jag har fått hjälp av min kusin mallanbrallan att "länka i text"

Tuesday, August 14, 2007

mörtis goes mobile

Kolla in inläggen lite längre ner!!!

Jag har hittat en ny funktion, kan blogga direkt med mobilen...det ni!

Nu kan ni följa med mig överallt!

Men jag kan bara skicka bilder, jag har inte kommit på hur jag ska göra om jag bara vill göra ett vanligt inlägg. Men jag kommer väl på det så småningom.

Monday, August 13, 2007

Hej och hå!!

ÅÅHHHHH vá bra dom är!

Det är nåt speciellt med att se band spela live, särskillt om de KAN spela. Det var 3000 i publiken stog det i "Corren" idag och Toto fick för en gångs skull bra kritik i tidningen. De är annars vana med lite mindre fina ord... Se artikel.

Jag är ju ingen expert, men jag tycker ju att det är en så stor grej att gå på konsert så om de råkar spela fel här och där har ingen betydelse för mig, jag har kul ändå.

Och Linköping var en av de allra vakraste städer jag besökt i mina dar, både Conny och jag blev helt förälskade i den. Vi bara måste åka dit fler gånger, och jag rekomenderar er alla att göra det samma!!

Packa NU!

på en gång!!

Sunday, August 12, 2007

Conny i Linköping


Vi väntar på att Toto ska spela.

Linköping here we come!!!

Nu ska vi åka.

Har spanat in vägbeskrivningen på eniro, men med tanke på hur de visade vägen på Gotland så får vi väl vara glada om vi hamnar i närheten åtminståne.

Återkommer med rapport imorron!

Friday, August 10, 2007

Dags för kubb



30-åringen


Föremålet för kvällens fest!

Grattis alla Larsar!!!

Jag har ju två "Larsar" här hemma, så :Ett stort GRATTIS på namnsdagen!!!

Party-fredag!!!!

Dags för fest!

En kompis som fyllde 30 tidigare i veckan har bjudit in till "kalas" ikväll, konstigt på en fredag, men de beräknade tydligen att man skulle behöva två dagar för återställning!??!?

Det blir nog lite så där lagom för mig idag för jag har varit uppe sedan 4.30 i morse. Jag "öppnade" nämligen idag, och jag hade ställt väckarklockan på 5.15. Men mobiltelefonen kom på att den var urladdad kl 4.30 i morse, och var då tvungen att skrika ut det i hela huset!
Ingen risk att jag kom försent till jobbet idag iaf!
Tack för det!

Lilleman ska vara hos morfar och Agneta i sommarstugan, och de kommer att behålla honom ända till måndagmorgon och lämna in honom på dagis då, för jag och mannen ska på Toto-konsert på söndagkväll. I Linköping av alla ställen, så vi har bokat hotell och sover kvar till måndag, en liten "vuxensemester".

Tjing!

Thursday, August 9, 2007

Bad i GB-låda

Igår hade Fabbe fastnat med vänstra stortån under en dörr på dagis, nageln böjdes bakåt och stod rätt upp. Inte hela nageln men en bit av den.
Det såg inge skönt ut...
Han hade väl inte så värst ont i den men jag ville kolla upp det iaf och få lite råd om hur vi skulle göra, så jag bokade en tid hos distriktssköterskan.
Vi fick rådet att tvätta så gått det gick och sedan försöka tejpa ner nageln. Så ikväll har Fabbe duschat och samtidigt haft foten i en glasslåda (för han hade foten i en potta...tralala...) då vek nageln sig tillbaks! Vi har tejpat ändå, så kommer det inte in så mycket smuts.

Glömde ta kort på den! Har ju lärt mig av Sandra att man ska dokumentera allt.

Får väl vika upp den igen då...

...eller inte.

Wednesday, August 8, 2007

Onsdag

Min jätteduktiga kompis kan göra superfina kort...Tackar, tackar.

Igår var det full fart i stugan, Tupperware stod på programmet. Jag hade en ny säljare här som var nervös, men duktig. Hon har fått TW med modersmjölken så det var ju inte så konstigt. Hennes mamma är en av de bästa säljarna i landet. Jag glömde dock bort vad jag skulle beställa (i en tillfällig? sinnesförvirring) men det kunde avhjälpas med ett telefonsamtal, så bra!

Sunday, August 5, 2007

Släktträff i Övernäs

Dags för årets andra släktträff!


Denna kallas för "kusinträffen" det var inte så många som kom trots att vi hade finfint väder. Jag tycker det är väldigt roligt att träffas och prata och äta tillsammans med alla släktingar, många av mina bekanta vet knappt hur många kusiner de har, jag känner till och med min mormors syskon och deras barn och barnbarn (mina sysslingar)


Fabian och Monica hade vattenkrig.

Tjejkväll

Dags för augusti-träffen, denna gång hemma hos Cilla.


Det blev ingen promenad men vi skrattade så mycket att vi tränade magmusklerna ändå.

Vi åt hämt-pizza, för Cilla hade varit i Stockholm hela dan och inte hunnit förbereda något annat.


Nästa gång ska det bli westernriding är det planerat!! Hoppas det blir av!

Friday, August 3, 2007

Redan fredag!

Puh!

Det har gått otroligt fort denna vecka, jag har bytt avdelning igen (varför inte) till småbarnsavdelningen, och jobbade där med två ovana till, det var tur att vi inte hade så många barn för det var fullt upp med de vi hade. Det är såååå stor skillnad att jobba med småbarn mot att vara i syskongrupp, jag är helt slut!

Dags igen för tjejkväll ikväll, få se om det blir någon promenad eller om det bara blir god mat och småprat.