Wednesday, December 31, 2008

Gott nytt år!




GOTT NYTT ÅR!

Nu är det sista dagen för 2008, det känns som det varit ett bra år. Men det känns faktiskt som om 2009 kommer att bli bättre, vet ej varför men det känns så.
Ingen av oss kommer att bli uppsagd under nästa år iaf och det är ju en förbättring!

Jag önskar Er alla en glad och trivsam nyårsafton, så ses vi nästa år!

Kramar till alla!

Tuesday, December 30, 2008

Installerat och klart!

Nu har vi BÅDE TV och skrivare!!

Undrens tid är icke förbi...

Ni som eventuellt läser här utan att känna oss tror väl att vi är ena trista rackare som har det så teknikfattigt. Det är vi kanske men det lider vi inte av...

Digitalboxen var superenkel att installera, jag satt bara i kontakterna så letade den på kanalerna! Det var ju bra för det fanns ingen bruksanvising med i lådan, så vi var lite skeptiska jag och mannen. Men nu kunde ju boxen installera sig själv så det var ju tur!

Skrivaren tog lite längre tid, jag fick tom ringa supporten när den hakade upp sig och inte ville göra klart. Den snälla människan i telefonen sa att jag skulle ta ut alla patroner (6st) och bryta strömmen, sätta på den igen och sätta tillbaka patronerna. Jaha. Det gjorde jag och DÅ ville den plötsligt fortsätta sin intallation. Så bra.
Vi har prov-utskrivit och det blev superbra!
Tänk vad det går framåt hörrni (jag låter väl som jag är närmare 80år) men jag ÄR väldigt imponerad av dessa maskiner som man kan köpa hem för en inte alltför dyr penning och så blir det så bra! "nästan som köpes" som en kollega till min man brukar säga.

Monday, December 29, 2008

70-års kalas och shopping

Idag har vi minsann varit på årets andra 70-års kalas!
GRATTIS Roger!

Eftersom vi firade jubilaren på dagtid så hann vi med liiiite shopping också...

Vi har ju inte haft någon TV sedan 15/9 (jag vet det exakta datumet för det var då man skulle söka om alla kanaler och var "låda" låste sig) vi har klarat oss utmärkt för innan det hade vi TV i ca 10 mån och före det hade vi varit utan i två år, så det har inte gått någon nöd på oss för det. Man har ju DVD!

I alla fall så var vi lovade av en kompis att få låna deras låda/box/digitalmottagare men den hittades inte så vi skulle åka in till V-ås och kolla på en. Kolla?? När man väl "kollar" så blir det ju "köp" eller hur?
Och på den STORA tyska affären har de ju mer apparater så det blev en skrivare oxå... Det har vi nog saknat mer än TV faktiskt! Och nu har vi båda!!

Det var ju bra för snart är det nytt år och här i bloggvälden så verkar det populärt att ta just 2009 till "köpfritt år" vet dock inte om vi ska satsa på det, vi har ju inget att handla för iaf så det känns inte som om det behövs.
Men man kan ju södja idéen ändå, för den tycker jag är bra, att liksom tänka efter en extra gång innan man rusar iväg och tokhandlar... (som jag/vi just gjort)

Sunday, December 28, 2008

God fortsättning!

Idag har det varit en aldeles underbar dag, vi tog oss en tur med goda vänner och tittade på bävergnag. På ett ställe hade de fällt ett stort träd ner i ån, det hade även dragit med sig ett annat och de låg så fina i vattnet med istappar i grenarna.
Men det är ju sååå svårt att fånga det där vackra på bild.




Ett annat exempel på bävrarnas ihärdiga tuggande.

Sen prövades hållfastheten på Skantzsjön, Fabbe fick låna ett par skridskor (som var liiiite för små, men på skulle de!)
Det gick ganska bra för att vara första gången, så vi ska nog införskaffa ett par grillor, nu när vi fått ishall och allt!



Tuesday, December 23, 2008

Det har pysslats också...

Så här inför julen pysslar man hemlisar ibland...

Det här är väl ingen hemlis direkt, Fabian vill ju gärna vara med och sy när jag gör det. Han håller på med en traktor.
Själv har jag gjort julklappar till mina arbetskompisar och igår var jag i hemlighet till jobbet och lade in dem. Jag hoppas att de hittat dem nu...



Jag har sytt hjärtan och broderat deras initialer och pyntat med spetsar och sånt. Jag tycker själv att de blev väldigt fina, får hoppas att mottagarna tycker det samma.

Jul i huset



Nu har vi tagit in en gran och klätt den. Det blev en stoooor gran, tar upp halva rummet, den gör sig inte så bra på bild men den är härlig i verkligheten, den är så stor att vi hängt upp massor av pynt i den, och skulle nog få plats med lite till...
Om ni undrar om vi tagit den i skogen så kan jag bara säga :nej! Detta är vår helt egna gran som vuxit bredvid vedboden och skulle ändå tas bort i vår och då tyckte jag att vi skulle ta in den.
He he he... Vi fick såga av en halvmeter nertill och kapa 60-70 cm på toppen, men det göööör inget den blev så bra tillslut.

Friday, December 19, 2008

JULLOV

Ja, tänk att man skulle få jullov på gamla dar!

Egentligen heter det väl semester, men det låter ju sååå mycket roligare och mysigare med lov. Jag har liksom lov att lata mig, pyssla, umgås och äta gott. Det är inte illa.
And I intend to do it!

Friday, December 12, 2008

Lucia i förskott

Idag har vi firat lucia på min avdelning. Vi var lite stressade för det skulle komma MYCKET folk, och vi troddde inte vi skulle få plats så bra. Men med bra planering och en snäll grann-avdelning som lånade ut lokalen så gick det sååå bra. Alla var nöjda och glada, så även vi (personalen) jag har sagt det förut och jag säger det igen -vi har VÄRLDENS bästa föräldrar, och barnen är inte så tokiga de heller... de är så klart bäst de oxå!

Thursday, December 4, 2008

There´s someone out there...

Antingen är jag en komplett teknikidiot eller så spökar det i huset.

Det är ju inte första gången som något tekniskt strular här i huset så det senare är nog mest troligt...

Nu senast kameran som plötsligt inte hade några bilder kvar när jag skulle lägga upp dem här.
Så tänkte jag nu ikväll att "va f-n, jag kollade ju på bilderna!!!!!" så jag tog kameran och kollade.......... vips! där är dom ?!?!?!!?!? Men inte de bilder jag fick fram senast ? de var från Tom Tits, de var INTE kvar nu.

Jag bara undrar: HUR är det möjligt? OM det inte bor någon mer här i huset som gillar att messa med våra grejer och få oss att tro att vi är HELT bakom flötet.
Någon som har en annan förklaring????

Nu ska ni iaf få se hur man tillverkar en Pingutårta!
Jag använder två färdiga tårtbottnar och skär till dem. På den ena (som blir kroppen) tar jag bara bort en liten bit precis vid "halsen", av den andra gör jag huvud och fötter.
Jag lägger upp dem enl nedan och lägger ett lager med hallonsylt på.
Bilden är ganska grotesk tycker jag... det ser ut som en flådd pingvin...
Sen på med bottnar och ett lager marsankräm, bottnar igen och så grädden!
Det är den som blir själva "späcket" så man får vispa den ganska hårt, då går den att forma till lite.
Vi har färgat marsipan i orange till föttterna, rött till näbben och så får man spara lite vitt.
Sen har vi färgat svart, det gör jag med godiset "Kick" (mera känt som Käck) och här kan jag berätta en "inflationshistoria" ur verkliga livet.
När jag var gravid (2002) så åt jag många Käck, då kunde man köpa tre st för tio kronor. 2004 då vi gjorde den första Pingutårtan var priset ungefär det samma, 3-4 kr/st.
Nu 2008 när vi köpte "Kick" (jag tycker det är såååå fånigt att byta namn på godis för att passa den osvenska marknaden!) så kostar de, och håll i er nu, 8.50 kr/st!!!
Det kan man kalla prisutveckling!
Men vad gör väl det, när resultatet blir så här fint! (och gott)



Monday, December 1, 2008

1:a december!!

Snart är det jul igen!!!

Jag tycker om jul, men bara om det inte blir stressigt... hur nu det går ihop.

I år blir det iaf en kul december för Susanne "Under solen" har startat sin adventskalender och den var ju grymt spännande. Det är ju helt otroligt vad folk kan, skulle vara kul att kunna skriva så där "på riktigt".

Ikväll har jag kört bilbana för fulla muggar, Fabbe fick två igår (!) en för mycket tyckte vi så en ska bytas, men det är väl bäst att vänta ut kalasandet så det inte blir fler dubletter.