Sunday, June 1, 2008

Bilutflykt slutatde i promenad...

En familj, bestående av tre personer,från en liten ort i mellansverige, beslöt på söndagseftermiddagen att göra en kortare utflykt med deras gamla Opel Caravan -64. Detta för att göra sonen glad, han hade tidigare samma dag vurpat med sin cykel i diket och fick välja en rolig aktivitet.

Den gamla Opeln har inga bälten, därav det stora intresset för att åka i den.

Familjen hade varit och tittat på en jättestor stenbumling några kilometer från hemmet och var på väg tillbaka då ett bubblande ljud hördes i bilen varpå mannen (som framförde fordonet) stannade bilen. Den gick sedan inte att starta. Frun misstänkte bensinstopp, men mannen (som före avfärd kollat alla detaljer) påvisade på bensinmätaren att tanken var full.

-"Men jag kollar väl för säkerhets skull".

Mycket riktigt visade det sig att tanken var helt tom, och familjen fick sådeles traska hem den sista biten, den uppmättes till 1,4 km vid återfärden med ett större fordon som vid behov skulle kunna bogsera Opeln hem. Men det var inget mer fel än brist på bensin så mannen hällde i från extradunken och kunde återföra fordonet till hemmet, med sonen sittande bredvid.

Ja, sådana äventyr kan hända när man tar en söndagstur!

No comments: